ΟΠΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Η μεγάλη πίεση των οφθαλμών (δηλαδή το γλαύκωμα), με την πάροδο του χρόνου καταστρέφει το οπτικό νεύρο. Έτσι ο γλαυκωματικός ασθενής, σιγά-σιγά τυφλώνεται εάν η ασθένεια του δεν αντιμετωισθεί σωστά.

Ο ασθενής, παρ’ότι το γλαύκωμα προχωρεί, δεν αντιλαμβάνεται κάποια ενόχληση. Όταν φθάσει στο σημείο να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με την όρασή του, τότε οι βλάβες στο οπτικό νεύρο και στην όρασή του έχουν προχωρήσει πολύ, που δεν μπορούν να αποκατασταθούν.

Οι βλάβες που παθαίνει το οπτικό νεύρο και που δεν μπόρει να καταλάβει ο ασθενής διαπιστώνονται με την εξέταση των οπτικών πεδιών. Αυτή η εξέταση γίνεται με ένα ειδικό μηχάνημα που λέγεται περίμετρο και που υπάρχει στο ιατρείο μου (είναι και απλή και ανώδυνη). Στα οπτικά πεδία καταγράφονται όλες οι βλάβες του οπτικού νεύρου από το γλαύκωμα που εντοπίζονται στην περιφέρεια των οπτικών πεδίων.

Διεθνώς έχει επικρατήσει η άποψη ότι όταν κάποιος έχει μεγάλη πίεση των οφθαλμών, πρέπει να κάνει οπτικά πεδία κάθε χρόνο και όταν διαπιστωθούν βλάβες σε αυτά, κάθε έξι μήνες.

Τα οπτικά πεδία χρησιμοποιούνται:

  1. Για τη διάγνωση διάφορων νευρολογικών παθήσεων (η παραπομπή γίνεται από τον νευρολόγο).
  2. Για τη διάγνωση διάφορων τοξικών καταστάσεων του οπτικού νεύρου που δημιουργούνται από τοξικές ουσίες και από φάρμακα, όπως η χλωροκίνη (plaquenil).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν κάθε ημέρα, απόγευμα 5μ.μ. έως 9μ.μ. και να κλείνουν ραντεβού στο ιατρείο μου.

 

Το κόστος της εξέτασης έχει προσαρμοστεί στο χαμηλότερο δυνατόν λόγω της κρίσης που ολοι βιώνουμε.

Επαφή


Θηβών 137 και Πελασγίας (γωνία)
12136 Περιστέρι

210 57 57 100
697 2110 393

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode