Υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ

    Οι υποψήφιοι για τις παραπάνω σχολές και ειδικότερα για το Στρατό Ξηράς:

  1.         Σχολή Ευελπίδων (όπλων).
  2.         Σχολή Ικάρων (τμήμα μηχανικών, ΕΑ).
  3.         Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ) και Αεροπορίας (ΣΤΥΑ, ΣΥΔ).

    πρέπει να βλέπουν απο τον κάθε οφθαλμό και τις 10 σειρές του ειδικού πίνακα που έχουν όλοι οι οφθαλμίατροι στο ιατρείο τους (τότε λέμε ότι  η οπτική οξύτητα τους είναι 10/10, δέκα δέκατα). Αυτή την οπτική οξύτητα μπορεί να την έχει κάποιος είτε με γυαλιά, είτε χωρίς γυαλιά. Εδώ μπαίνει ο ένας περιρισμός: οι βαθμοί των γυαλιών του (διοπτρίες) δε πρέπει να ξεπερνούν ένα όριο που είναι το 4.5, το οποίο ισχύει όταν υπάρχει μόνο μυωπία ή μόνο υπερμετρωπία. Αν όμως υπάρχει και αστιγματισμός μαζί με τη μυωπία ή την υπερμετρωπία, τότε οι βαθμοί των γυαλιών του υπολογίζονται με έναν ειδικό τρόπο που λέγεται σφαιρικό ισοδύναμο (αυτό θα σας το εξηγήσει ο οφθαλμίατρος).

Παράδειγματα:  1) Αν κάποιος έχει μυωπία 4.75 ή παραπάνω, θεωρείται ακατάλληλος. 2) Αν κάποιος έχει υπερμετρωπία 4.75 ή παραπάνω, θεωρείται ακατάλληλος. 3) Αν κάποιος έχει 4.75 σφαιρικό ισοδύναμο, θεωρείται ακατάλληλος.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

    Οι υποψήφιοι για τις παρακάτω σχολές:

  1.         Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ, Σωμάτων).
  2.         Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).
  3.         Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).

    πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 10/10 με γυαλιά ή χωρίς γυαλιά. Στις παραπάνω περιπτώσεις οι βαθμοί της μυωπίας ή υπερμετρωπίας ή σφαιρικού ισοδυνάμου μπορούν να είναι έως και 6.0 (διοπτρίες).

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

    Οι υποψήφιοι για τις παρακάτω σχολές:

  1.     Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Μάχιμοι: πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 10/10 σε κάθε οφθαλμό χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.
  2.     Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Μηχανικοί και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 1/10 σε κάθε οφθαλμό χωρίς γυαλιά. Αν φορούν γυαλιά πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 10/10 και τα γυαλιά τους δε θα πρέπει να ξεπερνούν: Σε περίπτωση μυωπίας τους 2.5 βαθμούς, σε περίπτωση υπερμετρωπίας τους 3.0 βαθμούς και σε περίπτωση αστιγματισμού τους 2.0 βαθμούς υπολογιζόμενουν σαν σφαιρικό ισοδύναμο.

 

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

    Οι υποψήφιοι του Τμήματος Ιπταμένων (ΣΙ και ΣΙΡ) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα σε κάθε οφθαλμό 10/10 χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής. Γενικά, οι απαιτήσεις της όρασης (και των υπολοίπων οργάνων του σώματος) είναι ιδιαίτερα υψηλές και προβλέπονται σε σχετικό διάταγμα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

    Στις παραπάνω σχολές επιτρέπεται ο υποψήφιος που έχει περισσότερους απο τους προβλεπόμενους βαθμούς να έχει κάνει εγχείρηση με λέιζερ προκειμένου να μειώσει τους βαθμούς του και να τους φέρει μέσα στα όρια που θεωρείται κατάλληλος.

    Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για τις σχολές της Αστυνομίας, έχει 9.0 βαθμούς μυωπίας και μπορεί να χειρουργηθεί με λέιζερ. Αν μετά την επέμβαση οι βαθμοί του είναι κάτω απο 4.5 στον κάθε οφθαλμό θεωρείται κατάλληλος, αρκεί η οπτική οξύτητά του να είναι 10/10 στον κάθε οφθαλμό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να μπείτε στους ειδικούς ιστότοπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επαφή


Θηβών 137 και Πελασγίας (γωνία)
12136 Περιστέρι

210 57 57 100
697 2110 393

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode