Πρεσβυωπία

 

 Πρεσβυωπία: ένα φυσικό φαινόμενο

      Η πρεσβυωπία δεν είναι ασθένεια, αλλά ένα φαινόμενο απόλυτα φυσιολογικό. Εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους μετά την ηλικία των σαράντα, όταν αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι η όραση τους για κοντά δεν είναι πια καθαρή. Η διαταραχή αυτή της όρασης οφείλεται σε κάποιες μεταβολές που παρουσιάζονται στον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού. Ο κρυσταλλοειδής φακός είναι ελαστικός. Με την πάροδο του χρόνου ο φακός σκληραίνει. Σαν αποτέλεσμα, το μάτι χάνει την ικανότητα προσαρμογής και η όραση στις κοντινές και μεσαίες αποστάσεις δεν είναι πια ευκρινής.

       Το πρώτο κλασσικό σύμπτωμα της πρεσβυωπίας είναι η δυσκολία στην ανάγνωση της εφημερίδας, ή των οδηγιών που βρίσκονται γραμμένες με ψιλα γράμματα επάνω σε διάφορες συσκευασίες. Ακόμα, ο αγώνας για το πέρασμα της βελόνας, το σφίξιμο μιας βίδας. Με την εμφάνιση των πρώτων αυτών συμπτωμάτων, η ανθρώπινη φύση καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα. Τα χέρια τεντώνονται για να κρατήσουν το κείμενο όσο γίνεται πιο μακριά από τα μάτια και τα γυαλιά των φίλων επιστρατευόνται.

      Πριν όμως διαπιστωθεί ότι τα χέρια δεν είναι πια αρκετά μακριά, η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο είναι αναγκαία. Τα μάτια σας χρειάζονται βοήθεια.

 

Πρεσβυωπία: λύσεις

Η πιο απλή και ίσως η πιο οικονομική λύση για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας είναι η χρήση ημισέληνων (μισών) γυαλιών. Αλλά τα ημισέληνα γυαλιά εκτός του ότι κάνουν αμέσως φανερό το πρόβλημα της πρεσβυωπίας, και αυτό από αισθητικής πλευράς δεν είναι καθόλου κομψό, δεν είναι καθόλου πρακτικά. Προσφέρουν ένα πολύ περιορισμένο κοντινό οπτικό πεδίο ενώ δεν επιτρέπουν σωστή και ευκρινή όραση στις μεσσαίες και μακρινές αποστάσεις.

Τι συμβαίνει λοιπόν ότα θέλετε να δείτε:

  • Το ταμπλό του αυτοκινήτου σας
  • Την οθόνη του Η/Υ
  • Τις τιμές στα ράφια των super markets
  • Την επιφάνεια ολόκληρου του γραφείου ή του πάγκου εργασίας σας
  • Το νεροχύτη
  • Το τραπέζι όταν παίζετε χαρτιά με τους φίλους σας

 

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις αλλά και για πολλές άλλες, που συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή, η σωστή λύση για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας είναι τα ΠΟΛΥΕΣΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ.

Ο βαθμός σ’ένα πολυεστιακό γυαλί αλλάζει προοδευτικά. Το επανώ τμήμα του γυαλιού σας επιτρέπει να βλέπετε σωστά στις μακρινές αποστάσεις. Στο μεσαίο τμήμα ο βαθμός προσαρμόζεται ώστε να σας προσφέρει σωστή όραση στις μεσσαίες αποστάσεις, ενώ στο κάτω τμήμα του γυαλιού ο βαθμός είναι πιο αυξημένος σύμφωνα πάντα με την συνταγή του οφθαλμιάτρου, έτσι ώστε να βλέπετε πολύ καλά κοντά. Και όλα αυτά, χωρίς να υπάρχουν στην επιφάνεια του γυαλιού αντιαισθητικές διαχωριστικές γραμμές όπως στα διπλεστιακά.

 

 

Επαφή


Θηβών 137 και Πελασγίας (γωνία)
12136 Περιστέρι

210 57 57 100
697 2110 393

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode